In Bruges

by Klintan 2008-08-26 16:40:00

Välkommen till Belgien och vackra staden Brügge! Här landar två yrkesmördare efter ett jobbigt uppdrag och allt medan de väntar på ett samtal från sin arbetsgivare börjar de fundera över sina liv.

En annorlunda film som innehåller drama, action, thriller och komedi - allt i samma paket! Colin Farrell ("Alexander", "S.W.A.T", "The Recruit") spelar en av huvudrollerna som den struliga irländaren Ray. Han träffar en vacker kvinna som heter Chloë (Clémence Poésy) och blir involverad i en riktig härva innehållande dvärgen Jimmy (Jordan Prentice) och skinheaden Eirik (Jérémie Renier). Rays kumpan heter Ken och spelas av Bredan Gleeson ("Beowulf", "Harry Potter" (Mad-Eye), "The Village"). Ralph Fiennes ("Harry Potter" (Lord Voldemort), "Maid in Manhattan", "Schindler's list") spelar onda Harry Waters, och han gör det med bravur!

Martin McDonagh är regissör och även om inte i alla fall jag hört talas om honom har han lyckats göra en kanonrulle. Kanske är detta det stora genombrottet?

Filmen får betyget 9 av 10 utav mig.

Läs mer på IMDB

 

National Treasure: Book of Secrets (2)

by Klintan 2008-08-18 16:19:00

Äventyrsfilm med Nicolas Cage i huvudrollen kan väl inte bli fel? Eh. Jo. Det kan ju det. Men inte så superfel. Bara något som liksom fattas för att ge den det där extra (som krävs för att jag inte ska somna i soffan en fredagskväll efter en hård arbetsvecka). Benjamin Franklin Gates är tillbaka och i denna efterföljare försöker han hitta sanningen bakom mordet på Abraham Lincoln. Något som leder honom ända fram till presidenten.

Filmen är ganska stjärnspäckad (Helen Mirren, Jon Voight, Ed Harris, Diane Kruger), men de lyckas inte heller lyfta den, även om Helen Mirren gör en bra roll. Regissören heter Jon Turtletaub ("The kid", "National treasure", "Rocketman") och filmen släpptes 11 januari -08.

Med tanke på det där lilla extra som saknades får filmen 5 av 10.

Läs mer på IMDB.

 

Copyright Klintan.se

Bloggare

Bloggare Alias: Klintan
Filmintresserad tjej som bloggar om film och skådespelare.

Maila mig Skicka mail

Logga in

Kalender

<<  december 2017  >>
tiontofr
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Visa poster i stor kalender

Pages

    Recent posts

    Recent comments

    Taggar

    Annat intressant